Niet heel gezond, maar wel lekker!

Mueslirepen hebben de reputatie om gezond te zijn. Toch vermeldt de verpakking vaak suiker en andere toegevoegde stoffen. Nou heb ik daar verder geen principiële bezwaren tegen, maar het leek me leuk om zelf eens mueslirepen te maken. Ik vond een recept op de site van Chickslovefood en gaf er een beetje een eigen draai aan. In deze repen zit precies wat wij lekker vinden, niet meer en niet minder!

Je hebt nodig:img_0828

  • 130 gram havermout of havervlokken
  • 75 gram dadels zonder pit
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 10 gram geraspte kokos (2 el)
  • klein handje rozijnen
  • 40 gram noten en/of zaden, ongezouten
  • 2 tl kaneel
  • 60 g honing
  • 2 el kokosolie of andere olie
  • 2 el water

En zo maak je het:

Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en verwarm de oven op 200 °C (heteluchtoven op 180 °C)

Doe de honing en olie in een steelpannetje en verwarm zachtjes tot het heel vloeibaar is. Doe de rest van de ingrediënten (behalve het water) in een hakmachine, keukenmachine of blender en meng tot het een grof mengsel is.

img_0829

Voeg het warme oliehoningmengsel toe met de twee eetlepels water en meng door elkaar.

img_0831

Stort de massa in het bakblik en maak er een laag van ongeveer 1 cm dik van. Mijn blik was iets te groot, blijf gewoon wat van de rand af.

img_0832

Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Het mag een beetje bruin worden, maar niet te. Maak direct een paar inkepingen in de gebakken plak, zodat het snijden straks makkelijker gaat.

img_0833

Laat goed afkoelen en haal dan uit het bakblik. Je kunt de repen nu snijden en eten, maar je kunt ze nog lekkerder maken met een uiteinde van chocolade!

Wij gebruikten melkchocolade. Smelt de chocolade voorzichtig in de magnetron, telkens 20 sec en dan weer roeren, of au bain marie. Doop de uiteinden van de repen in de chocolade en laat hard worden in de koelkast.

img_0834

Je kunt de repen bewaren in een koektrommel. Wij nemen ze ook mee naar school voor in de pauze, gewikkeld in wat bakpapier of aluminiumfolie.

img_0837

Dat ziet er heerlijk uit toch? Ze kunnen natuurlijk ook met pure chocolade of zonder…Mocht je ze zelf gaan maken; ik ben benieuwd wat je ervan gebakken hebt. Laat je het me weten?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s