cadeau ideetje

Sinterklaas is natuurlijk een echt cadeautjesfeest! Voor de meeste mensen weet ik wel wat te verzinnen, maar soms is het lastig omdat iemand alles al heeft of  omdat je iemand niet zo goed kent. En het afgesproken budget levert ook wel eens hoofdbrekens op. Heb je er wel eens aan gedacht iets zelf te maken? Zeker als je iets maakt wat je op kan eten, kan je eigenlijk niet missen!

Deze chocoladelolly’s om warme chocolademelk mee te maken heb ik al vaker gemaakt om cadeau te geven. Het formaat is echter wel een dingetje; een ijsblokjesvorm is eigenlijk te klein, een glas is te groot. Ik gebruik hier kleine gladde borrelglaasjes, maar een mini muffinvorm heb ik ook al eens gebruikt. Zeker zo’n siliconen vorm is heel makkelijk!

Je hebt nodig om twee lolly’s te maken:

  • 100 g chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • een paar minimarshmallows, te koop bij o.a. Xenos en Flying Tiger
  • houten lepels, of stokjes

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Het mooiste is het om de chocolade te tempereren. Smelt daarvoor tweederde deel van de chocola in de magnetron op 750 W, telkens een halve minuut en dan weer roeren. Vooral dat roeren niet vergeten, ook als er niks gesmolten lijkt! Als de chocolade glad is, dan kun je de rest van de chocola erbij doen en roeren tot de nieuwe stukjes ook gesmolten zijn. De chocolade is dan getempereerd, waardoor hij mooi glanst en snel hard wordt.

Giet de chocola in de vormen, en steek daar de lepel in. Je kunt de lepel rechtop houden door de bovenkant te vullen met marshmallows.

img_0961

Zet de lolly’s in de koelkast, tot ze hard zijn. Als de chocolade getempereerd is, kun je de vorm er zo afhalen, anders helpt het om je warme hand even om het glaasje te doen.

En klaar! Ik was met de witte iets te ongeduldig, zoals je ziet!

img_0965

Je kunt natuurlijk ook zelfgemaakte Granola cadeau doen. Kijk daarvoor even op mijn oude blog

Leuk kaartje eraan, inpakken en niks meer aan doen!

Advertenties

Een gedachte over “cadeau ideetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s