Milaan

Toen Lars 3 jaar geleden 16 werd, leek het ons leuk een traditie te starten. Als je 16 wordt, mag je met een van ons ouders naar een stad binnen Europa. Voor hem was het een verrassing, aangezien hij de eerste was, maar Sterre wist het dus al en mocht zelf kiezen. Man… dat viel tegen! Maanden keuzestress, met als resultaat dat ze toch liever had dat het een verrassing bleef. Na lang wikken en wegen maakte ik de keuze. Sterre heeft niet zoveel met bezienswaardigheden, houdt van shoppen en lekker eten. Milaan it was!

Toen ik vorige vakantie in Lissabon was met collega’s zie dit bericht, was ik nog wel een beetje gespannen hoe ik dat allemaal in mijn eentje moest gaan doen in Milaan, maar het viel me reuze mee! Ik was natuurlijk niet alleen, maar onze bijna 16-jarige had nog minder ervaring met vliegen en metro’s en vreemde steden dan ikzelf. Milaan is een superoverzichtelijke stad, ik had het een en ander opgezocht op internet en een reisgidsje aangeschaft. En wat was  het ontzettend leuk!

We verbleven in Hotel Sanpi Milano, een echte aanrader. Heel mooi en schoon hotel, schattig binnenplaatsje, heerlijk ontbijtje en dichtbij metro en centrum. De badkamer was wel een beetje klein, maar wij pasten erin!

We vlogen heel vroeg, dus de eerste dag hebben we al heel veel gedaan. En wat een mazzel hadden we met het weer! Stralende zon en rond de 25 graden. En dat terwijl het in Nederland echt 8 graden was toen we vertrokken!

We bezochten de Duomo, het plein met de enorme kathedraal met bovenop een gouden beeld van de maagd Maria (onze gids van dag 2 zei de hele tijd: ‘the virgin’) Toen we de metro uitstapten stonden we meteen op het plein, met een prachtig zicht op de kerk.

WP_20170423_14_26_18_Rich

WP_20170423_14_31_08_Rich

IMG_1198

De enorme kerk is in ruim 500 jaar gebouwd en staat natuurlijk ook alweer in de steigers om gerestaureerd te worden. De gouden Maria is de hoogste top en moet altijd uitkijken over Milaan. Gebouwen hoger dan zij mogen eigenlijk niet gebouwd worden, maar dat gebeurt tegenwoordig wel. Op de hoogste verdieping moet dan een duplicaat van het beeld ingebouwd worden, zodat ze toch het hoogste punt is.

Op Duomo komen ook de duurste winkelstraten van Milaan uit. Geweldig om daar rond te lopen en de winkels ook gewoon binnen te gaan. Vooral warenhuis Rinascente is een bezoek waard. Het is een soort Bijenkorf met allemaal dure merken tassen, schoenen, kleding, meubels, accesoires, je kunt het zo gek niet bedenken. Kun je eindelijk eens een Prada schoen van dichtbij bekijken en zelfs passen!

De overdekte passage Galleria Vittorio Emanuelle is ook een bezoek waard. Wat een pracht en praal! Ook hier zitten winkels van de allerduurste merken!

IMG_1199

IMG_1200

De tweede dag hadden we een fietstocht geboekt. De Italiaanse Martha was onze gids en reed met ons in drieëneenhalf uur door heel Milaan. We hebben ons bescheurd om haar Engelse uitspraak met Italiaans accent!

WP_20170424_10_14_40_Pro

We kwamen langs de hoogtepunten van Milaan, waaronder Castello Sforzesco en Bosco Verticale, een appartementen complex met bomen en struiken op de balkons. Helaas was het niet meer zo zonnig, dus de foto’s zijn wat donker.

IMG_1237

IMG_1228

IMG_1226

De laatste dag hebben we vooral lekker rondgelopen door de gezellige wijkjes van Milaan en allerlei lekkere dingen geproefd.

De panzerotti van Luini zijn echt heerlijk, een soort gefrituurde opgevouwen minipizza’s met allerlei verschillende vullingen. De mensen staan er buiten voor in de rij, maar het gaat redelijk snel en is het wachten zeker waard.

Bij Eataly keken we onze ogen uit. In deze enorme winkel draait alles om Italiaans eten. Je kunt er boodschappen doen, de lekkerste gerechten mee naar huis nemen en allerlei dingen daar eten en proeven. We aten een geweldige pizza en pasta en twee heerlijke taartjes uit de vitrine.

IMG_1239

WP_20170424_15_00_09_Pro

WP_20170424_15_05_36_Pro (2)

WP_20170424_15_05_52_Pro

WP_20170424_15_25_43_Pro (2)

IMG-20170426-WA0005

In Naviglio, een wijk met kanalen waar het vooral in de avond heel gezellig is, deden we als de Milanezen en gingen we voor het Happy Hour. Iedereen zit gezelllig op het terras met een cocktail of ander drankje en binnen is een buffet met heel veel lekkere hapjes. Voor de vaste prijs van 10 euro mag je daar gewoon van eten. Daarna hoef je echt niet meer te dineren, al doen sommige Milanezen dat evengoed nog.

IMG-20170426-WA0019
Virgin Mojito en een Spritz

Tenslotte nog een speciale vermelding voor het ijs in Italië. Wat kunnen ze daar toch heerlijk ijs maken! We aten sorbetijs, ijs van Grom in heerlijke smaken (Bacio is superlekker!), en ijs van Cioccolato. Bij die laatste zat een toef meringue bovenop. Wat een superlekkere aanvulling op een ijsje! Dat zouden ze in Nederland ook moeten bedenken!

WP_20170423_17_37_25_Rich

WP_20170424_17_19_20_Pro

WP_20170425_16_51_17_Pro

Milaan is dus een aanrader als je op zoek bent naar een paar dagen winkelen, slenteren door gezellige straatjes en heerlijk eten. Als je dan ook nog het beste gezelschap ter wereld bij je hebt, is je reisje meer dan geslaagd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s